Протеклог викенда у Бањалуци је одржан „3. Трофеј Бањалука“ – изузетан фестивал младих шахиста у организацији шаховског клуба „Гамбит“ и председника клуба Немање Шипке. На фестивалу је учествовало близу 300 учесника из око 30 градова из Републике Српске, Федерације Бих, Србије, Хрватске и Црне Горе, који су се такмичили у појединачној и екипној конкуренцији.

Била је ово одлична прилика да заживи некавно потписани Протокол о сарадњи између ШС Београда и ШК „Гамбит“. На турниру су успешно учествовале две екипе, као и низ појединаца из Београда, који су забележили одличне резултате.

Свечаном отварању присуствовао је председник ШС Београда Андрија Јоргић, који се обратио присутнима и посебно истакао значај шаха међу мласдима и значај у школама. Јоргић је од организатора добио посебну захвалницу, а симболично је уручио мајицу са натписом „Шах у школе“ истичући још једног главну тачку своје агенде у Београду.

У екипној конкуренцији до 16 година доминирале су екипе из Београда – „Математичка гимназија“ предвођена сјајним Луком Ристићем била је прва, а екипи Миријева на челу са Вером Вујовић припало је друго место.

У појединачној конкуренцији бриљирали су Лука ристић (до 16 година), Ана Багаш (до 14 година) и Вера Вујовић (до 12 година), који су у Београд понели пехаре и златне медаље.

Главни судија турнира био је Владимир Шакотић, међународни судија и в.д. извршног директора ШС Београда, а оерганизаторима припадају све честитке за изузетан ниво турнира, који ће према најавама наставити да стреми још вишим циљевима.

Шаховски савез Београда то им од срца жели!

ФОТО ГАЛЕРИЈА