Управни одбор ШСБ одржао је 4. седницу у чијем је раду учествовало 10 чланова.  На самом почетку усвојена је информација коју су поднели председник ШСБ Андрија Јоргић и в.д. извршног директора Владимир Шакотић о активностима између две седнице.

Усвојен је Пословник о раду Управног одбора, као и Правилник о категоризацији и организацији категорних турнира ШСБ. Очекује се да ће овај правилник унети реда у области доделе и евидентирања титуле мајсторског кандидата и осталих категорија.

Текстове свих општих аката савеза (укључујући и два најновија) можете преузети на  страници  

https://beochess.rs/opsta-akta-saveza/

Донесена је одлука о почетку рада Шаховске школе Београда и прихваћен је споразум са Математичком гимназијом, тако да ће се настава одржавати викендом у просторијама овог колектива.  Школа је замишљена као трогодишња специјалистичка академија за најуспешније београдске младе шахисте и у њој ће радити најбољи домаћи тренери, а повремено и гости из иностранства. Име вршиоца дужности управника школе биће саопштено ускоро.

Одлучено је да се Женска лига Београда за 2023. годину одржи од 2-4. фебруара 2024. С обзиром да је овим одлагањем неспорно оштећено ШК „Миријево“, јер једна шахисткиња из породичних разлога неће бити у могућности да наступи, одлучено је да се дозволи овом клубу да бесплатно региструје једну инострану шахисткињу или једну домаћу шахисткињу са рејтингом који није већи од 100 поена од шахисткиње која није у могућности да наступи.

За извршног директора ШСБ именован је Владимир Шакотић, који је до сада ту функцију обављао као вршилац дужности. Према Статуту ШСБ, он ће уз председника Јоргића бити и заступник у АПР.

У оквиру акције за што шире присуство шаха у школама, донесена је одлука да се код Завода за унапређење образовања и васпитања покрене иницијатива за организацију семинара, после којих би наставни кадар унутар основних школа био лиценциран за држање шаховских секција.