Завршено је 2. појединачно првенство Србије за ветеране у секцијама 50+ и 65+. Учествовала су 34 такмичара, а међу њима и једна дама. Они су се у лепом амбијенту Кафеа „Борба“ надметали за укупан наградни фонд у износу од 240.000 динара.

Конкуренција је била јака, јер је учествовало 5 велемајстора и 5 интернационалних мајстора, а уживо је преношено 8 партија (по 4 у свакој секцији) па су љубитељи шаха имали прилику да прате узбудљиве борбе.

У конкуренцији играча са навршених 50 и више година убедљив је био новосадски велемајстор Синиша Дражић. Противницима је дозволио само један реми и титулу обезбедио знатно пре краја. Сребрну медаљу освојио је Јован Радловачки, а трећи је био велемајстор Горан М. Тодоровић. Некадашњи државни првак Дејан Антић завршио је као четврти. Награђена је и Ирена Несторовић као једина шахисткиња.

Бранимир Максимовић, интернационални мајстор из Ниша, тријумфовао је у конкуренцији играча са навршених 65 и више година. У првим колима је ремитзирао са најозбиљнијим противницима, а затим бележио победе. Други је био велемајстор Владимир Костић, док је треће место припало Милутину Костићу.

На свечаном затварању, у име техничког организатора, ШС Београда, пехаре и медаље поделио је и такмичење затворио директор турнира Андрија Јоргић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА