Екипно брзопотезно првенство Београда у шаху заиста је представљало прави шаховски празник и достојан завршетак Новогодишњег фестивала ШСБ. Учествовало је 40 екипа, са преко 200 шахиста, а такмичење су пратили и бројни љубитељи шаха, тако да су се сале у згради Борбе понекад чиниле исувише мале за толике шаховске заљубљенике.

Тон турниру давале су и гостујуће екипе из Ивањице, Пожеге и Краљева, а управо је екипа „Слоге“ у саставу Никола Несторовић, Иван Маринковић, Лазар Несторовић и Дејан Несторовић пригрлила победнички пехар.

Друга је била екипа „Змаја“ предвођена велемајсторима Аталиком и Драшковићем, а треће место припало је новом прволигашу, екипи „ПТТ“.

Најбоља екипе Премијер лиге је „Лила Ма“, Квалитетне лиге екипа „Бањице“, прве лиге „Никола Тесла“, друге лиге Младост 2017″ и треће лиге „Шампион“. Свима су припали пехари.

Награде је освојило првих шест екипа.

Пре такмичења, свечано су уручени пехари и медаље најуспешнијим екипама у Првој, Другој и Трећој лиги Београда за 2023. годину. Уручили су их председник ШСБ Андрија Јоргић, председник Скупштине ШСБ Даворин Миклуц и члан УО Владимир Кокановић, који је потом такмичење у блицу прогласио отвореним.

ФОТО ГАЛЕРИЈА