Шаховски Београд је у року од неколико дана остао без три особе, које су, свака на свој начин, и у разним периодима, обележиле живот на 64 поља у граду.

Владан Стевановић (1967 – 2023)

ШК ПТТ Београд обавештава шаховску јавност да je изненада остао без одличног шахисте, мајстора у шаху, клупског друга, драгог пријатеља. Био је један од најбољих омладинаца своје генерације и омладински шампион Београда.
Играо је за неколико клубова. Поникао у Чукаричком а задњих двадесетак година је наступао за своје поштаре ШК ПТТ Београд, где је постизао сјајне резултате и био предводник генерације која је довела клуб до садашњих висина.
Остаће у нашим срцима. 

ИМ Милан Бјелајац (1948 – 2023)

Милан Бјелајац преминуо је у 76. години. Шах је био његова дечачка и младалачка љубав, уз шах је упознао и будућу супругу Оливеру, такође шахисткињу. На појединачним шампионатима Југославије учествовао је 1977.  и 1979,  титулу интернационалног мајстора поседује од 1978. године. Био је и првак Војводине, 1982.

Осамдесетих година се посвећује педагошком раду у Школи Шаховског савеза Београда. Истовремено постаје члан редакције и један од уредника „Шаховског информатора”.

Крајем осамдесетих година прошлог века ослонац је ШК „Колубара из Лазаревца у набољим данима тог клуба, а после тога део је екипе која исписује странице историје ШК „Беко“.

Красили су га високи морални стандарди, како у послу тако и у осносу према људима.

ФМ Милан Јеремић (1956 – 2023)

Своје најбоље шаховске резултате оствариовао је пре рата, живећи и радећи у БиХ. Последњих година, иако није био члан боградских клубова, обележио је шаховски живот главног града организујући и судећи бројне турнире у убрзаном и брзопотезном шаху. Поред тога, од 2018. године, уређивао је рубрику „Дневне вести“ на порталу „Вечити шах“.