Шаховски савез Београда, организује екипно омладинско првенство Београда за 2021

годину. Првенство се игра од 11. до 12.децембра 2021 године, у просторијама Шаховског савеза Београда  , улица Делиградска број 27/III са почетком првог дана 11. децембра у суботу од 17.00 сати и у недељу 12. децембра од 17.00 сати. Свака пријављена екипа мора доћи 15 минута пре почетка такмичења, првог дана, да би потврдили своју присутност у сали за игру.

Право учешћа имају сви клубови регистровани код ШСБ. За екипу могу наступати омладинци и омладинке рођени  2001 године и млађи, уз обавезу да су регистровани код ШСБ за клуб који jе извршио пријаву за такмичење. (омладинци и омладинке који имају двојну регистрацију могу играти за други клуб само ако матични клуб не учествује на такмичењу).

Kлуб може пријавити највише две екипе  (екипе могу бити и мешовитог састава у конкуренцији омладинаца). Такмичари/кe који су пријављени за једну клупску екипу, немају право наступа за другу екипу клуба у току такмичења.

Игра се на 4 табле плус 2 резерве код омладинаца и на 3 табле плус 1 резерва код омладинки. Клубови који пријаве и другу екипу, морају предати  списак играча за другу екипу (4+2, 3+1), пре почетка тамичења.

Игра се укупно 7 кола, по Швајцарском систему (Компјутерско паровање), организатор задржава право да измени систем такмичења и број кола у зависности од броја пријављених екипа. Темпо игре 15 минута и 10 секунди бонификације по играчу до краја партије.

Игра се по Правилима ФИДЕ за убрзани шах и Правилнику ШС Србије за екипна такмичења.

Награде за првопласирана три клуба су пехари, и медаља за сваког члана екипе.

Специјалне награде, златне медаље за сваку таблу у екипи (омладинци 1.-4.табле, омладинке 1.-3.табле)

Организатор обезбеђује комплетну опрему за одржавање такмичења.

Пријаве екипа за такмичење (састав по титулама и категоријама опадајућа класификација) слати путем мејла у ШСБ-а beochess011@yahoo.com најкасније до петка 10.децембра 2021.године. до 12.00 сати.

Документ са детаљима такмичења можете скинути ОВДЕ>>>