Свечано је отворено 2. појединачно првенство Србије за ветеране. На церемонији пре почетка такмичења, после интонирања химне „Боже правде“ присутнима се прво у име техничког организатора, Шаховског савеза Београда, обратио председник, Андрија Јоргић, који је изразио задовољство што може да буде домаћин овог престижног такмичења и пожелео учесницима успешан турнир.

Чест гост шаховских збивања, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић истакао је да му посебно прија титула пријатеља шаха, којом је представљен, а председник ШС Србије Драган Лазић истакао је да Шаховски савез Србије и он као председник имају највише циљеве, а у случају првенства ветерана, то је бројка од 100 учесника. Лазић је посебно захвалио Андрији Јоргићу и колективу „Борбе“ што већ 3 године свесрдно помажу шаховске активности, а кафић „Борбе“ постаје омиљено шаховско место.

На такмичењу у секцијама „50+“ (рођени 1973. године и старији) и „65+“ „50+“ (рођени 1958. године и старији) учествује 34 играча, а међу њима и 5 велемајстора и 5 интернационалних мајстора. Игра се 7 кола по швајцарском систему за укупан наградни фонд који износи 240.000 динара.

У првом колу, у групи „50+“ није било изненађења, док се у групи „65+“ показало да стара слава не мора да значи гарантован успех и да ће се борба за медаље водити и између оних који по рејтингу нису први фаворити.

ФОТО ГАЛЕРИЈА