Шаховски клуб „Београд“ по ко зна који пут показао је свој тимски дух и исписао нову страницу богате клупске историје. „Вукови са Карабурме“, како су у време највећих успеха добили име, после 4 узастопне победе и нерешене игре против другог великог клуба „Радничког“ са Звездаре, освојили су Куп Београда и стекли право плаћених трошкова наступа на редстојећем „Купу Светозара Глигорића“.
Прмајући пехар из руку председника ШСБ Андрије Јоргића, у емотивном излагању, Сања Петронић посветила је победнички пехар директору клуба Аци Милићевићу, који је као добри дух екипе иако не физички, али увек присутан са својим играчима. Обраћање Сање Петронић можете погледати у видеу испод.
Треће место освојио је млади састав „Турбине“, од почетка сматран за једног од фаворита, а пријатно је изненадила екипа „Богослова“, којој је пехар за треће место измакао због додатних критеријума.
Пето место екипе „ПТТ“ резултат је чињенице да је појачана екипа овог пута наступила некомплетна. 
Судијску екипу предводио је међународни судија Драган Бабић, а колектив „Борбе“ и овог пута се показао као изузетан домаћин београдским шахистима.
Поред председника ШСБ, пехаре и медаље уручивао је и народни посланик Угљеша Мрдић, који је у обраћању присутнима евоцирао успомене на дане када се активно бавио шахом.
Затварајући турнир, Андрија Јоргић најавио је нове акције Шаховског савеза Београда, међу њима и обележавање дана ШСБ.
Резултате, табелу и партије у ПГН формату можете погледати на линку >>> https://chess-results.com/tnr752772.aspx?lan=1
ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>