Данас је у просторијама зграде „Борба“ свечано отворено пето по реду Појединачно кадетско и омладинско првенство Бограда за 2023. годину у организацији Шаховског савеза Београда.

На турниру, који се одржава од 24. до 26. марта, учествује 114 младих шахиста, а новоизабрано руководство ШСБ изразило је задовољство оваквим одзивом и поверењем младих шахиста. Победници ће добити прилику да бесплатно користе пансионе током предстојећег Кадетског фестивала Шаховског савеза Србије у Новом Саду.

Добродошлицу присутнима на самом почетку отварања пожелео је председник ШСБ Андрија Јоргић, који је поручио да је један од главних задатака Савеза управо стварање амбијента младим шахистима да се развијају и такмиче.

Свечаној церемонији отварања првенства присуствовао је и председник ГО Стари град Радослав Марјановић који је том приликом исказао задовољство што се једно овакво првенство одржава на територији ове општине, а која у оквиру својих програма има управо и бесплатне школе шаха за децу, након чега је и прогласио такмичење отвореним. Први потез повукла је наша прослављена шахисткиња, велемајстор Алиса Марић и тиме симболично отворила турнир.

Резултате и табеле свих група можете пратити на линку >>>

Пренос партија омладинског првенства уживо можете пратити на линку >>>

Фото-галерија >>>