У просторијама „Борбе“ свечано је отворено 36. међународно отворено првенство Београда, које се већ преко две деценије игра под називом „Трофеј Београда“.
Пред бројним гостима и представницима медија, присутне је поздравио председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић, који је у свом обраћању промовисао нове вредности које у свом раду заступа Шаховски савез Београда.
Потом је Јоргић уручио златну плакету шаховској репрезентацији Србије, као признање Шаховског савеза Београда за остварен историјски резултат. Плакету је, у име златних момака, примио генерални секретар ШС Србије Небојша Баралић, који је у свом обраћању подсетио на најновије успехе српског шаха.
Покровитељ овог такмичења је Град Београд, преко Секретаријата за спорт и омладину, а у име покровитеља присутнима се обратила Весна Зирић, начелница у Секретаријату.
О вези шаха са нобеловцем Ивом Андрићем говорио је осведочени пријатељ шаха, познати глумац Тихомир Станић, а такмичење је прогласио отвореним некад прослаљени рукометаш Недељко Јовановић, сада у својству већника за спорт у Општини Стари Град.
На турниру учествује 193 такмичара из 21 националне федерације и у наредних 9 дана свакако ћемо имати прилике да гледамо занимљиве „шаховске борбе у згради БОРБЕ“.

ФОТО ГАЛЕРИЈА