Појединачно и екипно такмичење ученика основних школа на листи је приоритета руководства Шаховског савеза Београда. Ово такмичење доживљавамо као прилику да што више приближимо шах основним школама у Београду. Због тога желимо организовано и на време да приступимо овом питању.

Министарство просвете објавило је календар такмичења и сада су познати термини у којима ће се одвијати такмичења у шаху (фотографија у прилогу).

ПОЗИВАМО СВЕ КЛУБОВЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ШАХОВСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА, ПОСЕБНО ОНЕ СА ИСКУСТВОМ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ОВИХ ТАКМИЧЕЊА И ОНЕ КОЈИ ИМАЈУ РАЗВИЈЕН РАД СА МЛАДИМ ШАХИСТИМА, ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА УЛОГУ КЛУБА КООРДИНАТОРА ЗА ПОДРУЧЈЕ НЕКЕ ОД ОПШТИНА НА КОЈИМА ДЕЛУЈУ.

То не мора да буде нужно општина на којој је клуб регистрован. Потребно је и да клуб (удружење) одреди одговорно лице, које ће деловати у име клуба на тој општини.

Молимо вас да ваше пријаве доставите најкасније до уторка, 23. јануара 2023. године, искључиво путем имејла beochess011@yahoo.com.

С обзиром да организацију овог такмичења доживљавамо као партнерски посао, напомињемо да ће клубови који се прихвате овог одговорног посла имати бенефиције, предност у реализацији пројеката и препоруке Шаховског савеза Београда према својим општинама.

После истека рока за пријаве биће сазван састанак координатора, на коме ће са представницима ШС Београда и координатором ШСБ за школски шах Милошем Пеовићем бити прецизирани сви детаљи у вези општинских такмичења. Такође, спремни смо да саслушамо шта можемо да урадимо да максимално помогнемо координаторима у организацији такмичења.