У оквиру свог програма рада, а у циљу унапређивања судијског кадра, Шаховски савез Београда организује од 21. до 25. фебруара 2024. године у просторијама ШК „ПТТ“ (ул. Палмотићева 2) семинар за шаховске судије клупског, регионалног и републичког ранга.

Кандидати за полагање испита за клупске судије могу бити сви активни пунолетни шахисти. Кандидати за за регионалног судију морају имати звање клупског судије и стаж од најмање годину дана а кандидати за републичког судију морају имати звање регионалног судије и стаж од најмање две године.

Предавачи на семинару су међународне судије Владимир Шакотић и Петар Катанић Вујић, а трећи члан комисије је ИА Драган Бабић.

Котизација за семинар за судије клупског ранга износи 3.000, динара регионалног ранга износи 4.000, а за републички ранг 5.000 динара и уплаћује се на рачун Шаховског савеза Београда, број 265-3300310020765-86, са назнаком „такса за семинар“. Сви кандидати који уплате котизацију добиће комплетан материјал за семинар.

Окупљање кандидата предвиђено је у среду, 21. фебруара у 17,30 часова, када ће бити саопштен распоред предавања. Субота, 24. фебруар, предвиђена је за практични рад на општинским такмичењима основних школа. Испити ће се одржати после паузе од 7-10 дана, у термину који буде одговарао свим кандидатима.

Пријаве за семинар достављају се Шаховском савезу Београда, најкасније до уторка 20. фебруара у 16,00 часова, искључиво путем имејл адресе: beochess011@yahoo.com. Пријава треба да садржи: презиме и име кандидата, ФИДЕ ИД број (или датум рођења и име једног родитеља), име клуба, ранг који поседује и када је стечен, као и број личне карте (ради евиденције уласка у просторије ШК «ПТТ»).

Додатне информације: Владимир Шакотић, извршни директор, телефон: 066 265 684.