Проглашењем победника и уручењем пехара и медаља, у кафеу „Борба“ свечано је завршена Премијер лига Београда за 2023. годину. Учесници и организатори сложни су да је овогодишња лига протекла и изузетним услова и спортској атмосфери и да је задовољство било пратити партије у директном преносу сваког дана.

Најбоља између 12 екипа била је екипа ШК „ПТТ“ из Београда. Очигледно је да је овај клуб посветио посебну пажњу унутрашњој организацији и уз појачања међу иностраним и домаћим играчима формирао екипу која је и пре почетка такмичења била фаворит. Ипак, драма није изостала, јер је одлучујући меч протв другопласиране „Турбине“ био неизвестан до последњег потеза. У екипи „ПТТ“ посебно су блистали ВМ Михајло Стојановић (8,5 из 10), ВМ Горан М. Тодоровић (8,5 из 11) и ИМ Горан Арсовић (9,5 из 11).

Млада екипа „Турбине“ била је друга, и њихов висок пласман је очекиван. Бриљирали су ВМ Михаил Брјакин на првој табли са 8 из 11 и ИМ Стефан Тадић са 9,5 из 11.

Стефан Тадић и Горан Арсовић били су најуспешнији појединци лиге.

Екипа „Партизана“ је заслужено трећа, а истакао се ИМ Душан Лекић са 8 из 11.

Лигу је обележио и изузетан наступ младих шахисткиња Вере Вујовић и Марте Дакић, чије се зараде у рејтингу мере троцифреним бројевима.

Лигу напуштају две последње пласиране екипе: Гроцка и Техничка школа НБгд, које се селе у Квалитетну лигу Београда.

На свечаном затварању, пехаре и медаље најбољима поделили су Владимир Шакотић, в.д. извршног директора ШСБ, велемајстор Алиса Марић, селекторка женске репрезентације Србије и Андрија Јоргић, председник ШСБ, који је на крају честитао победницима и затворио турнир. У свом обраћању, Јоргић је исказао посебно задовољство, уједно и захвалност присутном генералном директору ПТТ Србија Зорану Ђорђевићу, што је помогао да ШК „ПТТ“ у кратком року израсте у стабилан шаховски колектив.

ФОТО ГАЛЕРИЈА