Извештај са шаховског турнира одржаног у оквиру 54. Грочанских свечаности у суботу 30. јула 2022. године.

 

Uspešno održan šahovski turnir u okviru Gročanskih svečanosti!

Pod pokroviteljstvom opštine Grocka u okviru Gročanskih svečanosti, održan je šahovski turnir u svečanoj sali osnovne škole ,,Ilija Garašanin“ u Grockoj!
Na turniru je učestvovalo 96 igrača, od toga tri velemajstora, učešće na turniru uzeli su i gosti iz Kine, Bugarske, Hrvatske, Austrije, Finske i Južnoafričke republike pa se može reći da turnir ima i međunarodni karakter.

Prvo mesto osvojio je Fide majstor Tasev Dejan, drugo mesto velemajstor Todorović Goran, treće mesto velemajstor Borko Lajthajm, četvrto mesto osvojila je dvanaestogodišnja devojčica iz Kine Lu Miaoyi, peto mesto Fide majstor Čobić Vladimir i šesto mesto Fide majstor Đokić Mihailo prvotimac ŠK Grocka, njima su dodeljene novčane nagrade!

Prva nagrada za najbolje plasiranog sa teritorije opštine Grocka pripala je Radojičić Aleksandru prvotimcu ŠK Grocka i druga nagrada pripala je Mijatović Pavlu prvotimcu ŠK Mladost 2017 iz Begaljice.

Kod dečaka od prvog do četvrtog razreda šahovsku garnituru osvoji je Novak Dumbelović, dok kod devojčica šahovsku garnituru osvojila je Vera Vujović.

Kod dečaka od petog do osmog razreda šahovsku garnituru osvojio je Štrbac Dušan dok kod devojčica šahovsku grarnituru osvojila je Popović Nevena.

Podeljeno je i pet specijalnih nagrada za najmlađe takmičare, po jedna knjiga pripala je Savić Alekseju, Kordić Uni, Bradić Nedi, Luki Lazareviću i Miškov Valentini.

Organizator turnira Zoran Bilbija zahvaljuje se pre svega opštini Grocka što je pomogla u organizaciji turnira i roditeljima dece iz ŠK Anpasan, koji su nesebičnim zalaganjem pomogli da turnir protekne u najboljem redu.“

Foto: Zoran Bilbija
Izvor: Slobodan Simić – Gročanske vesti

У наставку погледајте видео са доделе награда.