Завршен је пролећни рејтинг турнир Шаховског савеза Београда, који је у три дана и шест кола донео занимљива надметања, како за врх табеле тако и за рејтинг поене.
Победом црним фигурама у последњем колу, против до тада водећег ИМ Предрага Ковачевића, Марко Ивановић је обезбедио пласман у групи од 4 играча, а поредак међу њима и главне награде одредили су додатни критеријуми. Тако је велемајстор Милко Попчев из Бугарске освојио друго место, већ поменути Ковачевић треће, а Душан Полексић четврто.
Ипак, посебну пажњу привукао је наступ младих играча, а они су са собом „кући понели“ велики број рејтинг поена: Андреа Станковић 147, Лука Веселиновић 95, Вера Вујовић 40, Павле Маркуш 88, Вук Каначки 20, Никола Шакотић 39, Михајло Јаничић 63, а Ана Багаш 42 поена. Поред освојеног рејтинга, сви они оставили су сјајан утисак у партијама против далеко искуснијих и боље рангираних противника.
Ови подаци говоре о томе, колико је неопходно што чешће организовати рејтинг турнире у стандардном шаху и Шаховски савез Београда ће то и убудуће чинити.

ФОТО ГАЛЕРИЈА