Са великим задовољством и поносом објављујемо резултате са завршеног 20. европског првенства за младе које је одржано у Новом Саду.
Српски шахисти су освојили неколико медаља.

У категорији дечака (open U12) до 12 година Андреј Љепић освојио је прво место и златну медаљу по убрзаном темпу.

У категорији дечака (open U18) до 18 година ВМ Лука Будисављевић такође у шаху по убрзаном темпу, освојио је друго место и сребрну медаљу, док је у брзопотезном заузео треће место и освојио бронзану медаљу.

Обојицу видите на слици испод.

У конкуренцији екипа, тим Србије у саставу Лука Будисављевић, Милан Гагић, Милош Милошевић и Стефан Тадић освојио је сребрну медаљу у брзопотезном шаху.

Свим учесницима али и свим осталим младим шахистима Шаховски савез Београда жели пуно здравља, успеха и још много медаља у наредној години.

ВМ Лука Будисављевић
треће место у брзопотезном шаху

ВМ Лука Будисављевић
друго место у шаху по убрзаном темпу

Србија је добила европског првака у проблемском шаху у конкуренцији дечака до 18 година и вицешампионку у конкуренцији девојчица до 10 година.
Илија Серафимовић је освојио златну медаљу са 42 освојена поена док су другопласирани и трећепласирани имали 39.6 односно 39.2 поена, док је Вера Вујовић је освојила сребрну медаљу сјајним перформансом (40 поена – првопласирана је имала 45, док је трећепласирана девојчица имала 30 поена!).

Очекујемо још много награда и радости од стране Вере и Илије јер су доказали да српски проблемски шах има будућност.

У наставку су фотографије и видео са доделе награда.