После седам дана крајње неизвесних и узбудљивих борби, у прелепом амбијенту свечане сале Математичке гимназије, завршен је 54. велемајсторски турнир шахисткиња. Овај турнир, познат и као „осмомартовски“, по традицији игра се под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда, а ове године из познатих разлога игран је у нешто измењеном термину.
Победом у последњем колу, главни фаворит по рејтингу, украјински интернационални мајстор Анастасија Рахмангулова са 6,5 поена освојила је прво место. Недостајало јој је пола поена за велемајсторску норму, али, како и сама каже, та норма јој не би много значила, јер већ има две са кружних турнира, па трећа мора бити са опен-турнира.
Друго место освојила је млада Софија Погорелских. Поклекла је у два последња кола против Јоване Ерић и Ирине Чолушкине и испустила до тада убедљиво вођство.
Листу носилаца трофеја заокружила је Јована Ерић, стална чланица репрезентације Србије. После пет ремија, у другој половини турнира заиграла је нешто оштрије, што јој је донело две победе, али и пораз против победнице турнира. 
Седам првопласираних учесница поделило је наградни фонд у износу од 1.300 Евра у динарској противвредности. 
Директор турнира била је Марија Лукић, а главни судија међународни судија Бранка Вујић Катанић, док је њен заменик, (одговоран за пренос партија) био Милан Марковић.

На завршној свечаности награде учесницама уручили су председник ШСБ Андрија Јоргић, директорка Математичке гимназије Мирјана Катић, народни посланик Угљеша Мрдић и члан УО ШСБ Владимир Кокановић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА