Вера Вујовић је рођена 13. јуна 2011.године. Живи у београдском насељу Миријево и иде у 4. разред Основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“. У додир са шахом први пут долази са 4 године у вртићу „Пегаз“, кренувши на курс ове племените игре код тренера Невене Савић.
Била је то љубав на први поглед. Као предшколац и већ прави шахиста, добија позив за учлањење у дечји шаховски клуб „Мала рокада“, чији је и данас члан. Тренирајући у друштву старије деце, под будним оком породице Јанковић, Вера креће на своје прве кадетске турнире и остварује сјајне резултате.
Са само 7 година, Вера постаје двоструки вицешампион Београда. Следеће године осваја трећу, другу и прву категорију и тиме постаје
најмлађа шахисткиња са првом категоријом.Те године постаје и првак Србије у школском шаху на првенству у Пироту.
На кадетском првенству у Крагујевцу постаје првак државе у убрзаном шаху и вицешампион у редовном шаху.
Током протеклих година Вера је освојила и многе друге турнире као што су: „Глига“ (три пута заредом), „Отворено првенство Видиковца“ (три пута заредом), „Отворено првенство Чукарице“ (два пута), „Победник“, „Каиса“,  „Отворено првенство Лазаревца“, „Меморијал Никола Караклајић“, „Чардак“ (три пута), „Аљехин“…

Свакако треба поменути да је велики допринос Вериним успесима у том периоду дао и рад са шаховским тренером Зораном Мијаиловићем.
Од 2020. године Верин тренер постаје Срђан Чарнић, који је такође веома допринео Вериним досадашњим резултатима.
У том периоду Вера постиже своје највеће успехе. 2021. године на кадетском првенству државе у Суботици осваја три златне и једну сребрну медаљу, а потврђује и титулу школског првака Србије.

Крајем 2021. Вера је досегла и свој највећи успех у досадашњој каријери- освајање сребрне медаље и звања вицешампиона Европе у решавању шаховских проблема на кадетском првенству Европе у Новом Саду. На истом првенству осваја и 4. место у брзопотезном шаху и 5. место у убрзаном шаху. Исте године, на школском шаховском првенству Европе осваја 4. место у изразито јакој конкуренцији.
На државном кадетском првенству Србије за 2022. годину у Новом Саду осваја 2 златне и 2 сребрне мадаље, а трећи пут заредом осваја и школско првенство Србије у шаху. По позиву се прикључује сениорској екипи ШК Миријева, са којом наступа у Премијер лиги Београда. Сем дечјих, Вера воли да игра и на турнирима за одрасле. На недавно одржаном сениорском првенству Србије у убрзаном и брзопотезном шаху,
Вера је у женској конкуренцији заузела 4. место у обе дисциплине. На јунској ФИДА светској рејтинг листи ове године, у категорији брзопоотезни шах, девојчице 2011. годиште, Вера заузима 1. место са стотинак бодова предности у односу на другопласирану девојчицу.
Њена омиљена партија била је победа над Matskevich Varvarom из Белорусије, на Кадетском првенству Европе у Новом Саду. Омиљени шахисти су јој Bobby Fischer, Mikhail Tal и Judit Polgar.

Верин интервју са кампа на Летенци.

Највећа Верина жеља је да једног дана постане првакиња света у шаху. Поред шаха, Вера воли да се бави и осталим спортовима, као што су кошарка, одбојка и фудбал. Осим тога што је добар шахиста, Вера је и одличан ђак.
Њена порука за вршњаке је да, као и у шаху, морају бити упорни до краја у свему чему теже. Ако следе своје снове, они ће се и остварити!