Важне информације за представнике клубова Прве, Друге и Треће београдске лиге за 2023. годину:

1) САСТАНАК КАПИТЕНА
Према унапред утврђеном календару Шаховског савеза Београда, састанак са капитенима Прве, Друге и Треће београдске лиге одржаће се у уторак, 29. августа, у Кафеу „Борба“ (зграда „Борбе“, улаз из Косовске 26, 4.спрат), а према следећој сатници:
17,00 капитени клубова Треће београдске лиге
18,00 капитени клубова Друге београдске лиге
19,00 капитени клубова Прве београдске лиге
Присуство представника клуба састанку капитена је обавезно.

2) САСТАВИ ПРВЕ И ДРУГЕ БЕОГРАДСКЕ ЛИГЕ
У Првој београдској београдској лиги за 2023. годину наступиће следећи клубови:
1. БЕОГРАДСКИ ВОДОВОД
2. МАЛА РОКАДА
3. УШЋЕ
4. НИКОЛА ТЕСЛА
5. ОБИЛИЋ
6. НИС
7. ВИДИКОВАЦ
8. МЛАДОСТ – Сурчин
9. НЕСТОР
10. VF CHESS TEAM

У Другој београдској београдској лиги за 2023. годину наступиће следећи клубови:
1. МЛАДОСТ 2017
2. ХОЗЕ РАУЛ КАПАБЛАНКА
3. ЖЕЛЕЗНИЧАР
4. ВРАНИЋ
5. ПОГЛЕДИ
6. УШЋЕ 2
7. ВИТЕЗ
8. ФЕНИКС
9. ПОДУНАВАЦ
10. МИРИЈЕВО 2

3) КОНАЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ТРЕЋОЈ БЕОГРАДСКОЈ ЛИГИ
Сви клубови који су уплатили регистрацију за друге екипе или имају основну регистрацију, а нису чланови Премијер, Квалитетне, Прве или Друге лиге, имају право наступа у Трећој београдској лиги.
Рок за пријаву учешћа је понедељак, 28. август до 16 часова, путем имејл адресе beochess011@yahoo.com.
За клубове који наступају са првом екипом право наступа имају сви регистровани играчи. Наступ клубова са другом екипом регулисан је наредним поглављем овог писма.

4) ПРИЈАВА САСТАВА ЗА КЛУБОВЕ КОЈИ НАСТУПАЈУ СА ДРУГОМ ЕКИПОМ
Сви клубови који у Првој, другој или трећој београдској лиги наступају са другом екипом, морају пријавити саставе друге екипе најкасније до понедељка, 28. августа до 16 часова путем имејл адресе beochess011@yahoo.com.
За другу екипу може се пријавити списак од максимално 24 играча и та листа је коначна до завршетка лиге. Редослед пријављених имена није важан.

5) УТВРЂИВАЊЕ ПРАВИЛА ЗА СВЕ ЛИГЕ
На телефонској седници, почетком наредне седмице, Управни одбор ШСБ утврдиће правила по којима ће се играти лиге (начин пријаве састава, таксе за иностране играче, број играча у екипи за Премијер и Квалитетну лигу и сл.). О одлукама УО ШСБ бићете благовремено обавештени.

6) ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ
Према Закону о спорту, свак учесник лиге мора имати потврду о обављеном лекарском прегледу, не старију од 6 месеци од дана завршетка лиге. За све заинтересоване клубове и њихове чланове, Шаховски савез Београда у сали у Делиградској 27 (3. спрат) организује лекарске прегледе у суботу, 2. септембра од 17 – 20 часова.
Цена прегледа износи 500 динара, и плаћа се у готовини на лицу места.
Клубови, којима то више одговара, могу унапред извршити уплату на рачун „Специјалистичка ординација спортске медицине др Драган Остојић“ бр. 160-254970-11.
Потврда о обављеном лекарском прегледу мора бити депонована у канцеларији ШСБ најкасније до почетка 2. кола (10. септембра). Евиденција обављених лекарских прегледа биће ажурирана у регистрационој табели и јавно доступна.